Meni

Srb / Eng


Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

   

Novosti Prvi Evropski dan mikrofinansiranja

19-10-2015   |   Novosti »


U utorak 20. oktobra 2015. godine na nivou 22 zemlje članice obeležava se prvi Evropski dan mikrofinansiranja pod pokroviteljstvom Evropske mikrofinansijske mreže (EMN) iz Brisela i Mikrofinansijskog centra (MFC) sa sedištem u Varšavi.

Dan mikrofinansiranja ima za cilj da podigne svest šire javnosti o značaju uloge mikrofinansiranja, o značaju socijalne i finansijske “borbe” koju mikrofinansijska industrija vodi protiv nezaposlenosti, omogućavajući ekonomski zanemarenim i siromašnim ljudima širom sveta pristup finansijskim uslugama.

Ideja mikrofinansijske industrije je da ovaj dan postane tradicionalna godišnja kampanja, u smislu da će svake godine 20. oktobra, okupljene oko iste ideje, institucije obeležavati Dan mikrofinansiranja širom Evrope.

Opportunity banka se pridružila obeležavanju Dana mikrofinansiranja i pod sloganom "Možda baš mi imamo odgovor kako nastaju nova radna mesta?" zajedno sa ostalim mikrofinansijskim institucijama iz 22 zemlje, snažno nastojimo da pokrenemo ljude u pravcu samozapošljavanja i razvoja preduzetništva kao rešenja za nezaposlenost u čemu mikrofinansijska podrška ima ključnu ulogu.

Više informacija na sajtu Evropske mikrofinansijke mreže www.european-microfinance.org